Na tej stronie wykorzystywane są ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym serwis może działać lepiej.


Śiwatowy Dień Świadomości Autyzmu

Śiwatowy Dień Świadomości Autyzmu

W ,,Światowym Dniu Świadomości Autyzmu,, udostępniamy fotorelację z naszego ,,Niebieskiego Dnia,, w ramach solidaryzowania się z osobami w spektrum autyzmu. Inicjatorem tej akcji jest Fundacja Latawiec @fundacja.latawiec ...

Świąteczne życzenia dla emerytów

Świąteczne życzenia dla emerytów

W miesiącu marcu nasi uczniowie,w tym uczniowie klas mundurowych, wykonali ponad 100 barwnych kartek wielkanocnych, które ,,powędrowały,, do Podopiecznych Domu Emeryta Wojskowego w Warszawie oraz do Kombatantów Domu Pomocy Sp...

IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych

IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych

22 marca 2024 roku, w Kolbuszowej, odbył się IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych, w którym wzięli udział nasi uczniowie z klas OPW wraz z opiekunem p. Markiem Barą. Pierwsze miejsce zajęli uczniowie z ...

Konkurs żywieniowo – dietetyczny

Konkurs żywieniowo – dietetyczny

26 marca w naszej szkole odbyła się I edycja konkursu żywieniowo – dietetycznego na temat zdrowego żywienia człowieka. Konkurs poprowadziły uczennice z kl. IV tiż Aleksandra Filar i Wiktoria Szczerba pod opieką pani ...



Kurs baristów w naszej szkole

W dniach 16-17 stycznia w Zespole Szkół Stowarzyszenia Absolwentów Szkół Rolniczych w Trzcinicy odbyło się profesjonalne szkolenie baristyczne. Zajęcia zostały poprowadzone przez pasjonatkę tematu kawy panią Renatę Lebiedzką (19 – letnie doświadczenie w branży kawowej), założycielkę Małopolskiej Szkoły Baristów z Krakowa.

Młodzież z Trzcinicy przez dwa dni poznawała tajniki przygotowania kaw gorących i mrożonych. Pracowała na profesjonalnych ekspresach ciśnieniowych i mogła korzystać z wielu pomocy dydaktycznych związanych z tematem baristyki. Szkolenie podzielone było na część teoretyczną i praktyczną zakończoną egzaminem. Młodzież otrzymała certyfikaty I stopnia, które będą pomocne w znalezieniu pracy w branży gastronomicznej. W czasie kursu na korytarzach szkoły unosił się aromat świeżo mielonej kawy prowokując resztę młodzieży do uczestnictwa w kolejnych szkoleniach.

Kółko dziennikarsko- fotograficzne

03 stycznia 2014

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Weryfikacja

*Twój komentarz zostanie opublikowany po weryfikacji. Prosimy o cierpliwość!