Na tej stronie wykorzystywane są ciasteczka (ang. cookies), dzięki którym serwis może działać lepiej.


Śiwatowy Dień Świadomości Autyzmu

Śiwatowy Dień Świadomości Autyzmu

W ,,Światowym Dniu Świadomości Autyzmu,, udostępniamy fotorelację z naszego ,,Niebieskiego Dnia,, w ramach solidaryzowania się z osobami w spektrum autyzmu. Inicjatorem tej akcji jest Fundacja Latawiec @fundacja.latawiec ...

Świąteczne życzenia dla emerytów

Świąteczne życzenia dla emerytów

W miesiącu marcu nasi uczniowie,w tym uczniowie klas mundurowych, wykonali ponad 100 barwnych kartek wielkanocnych, które ,,powędrowały,, do Podopiecznych Domu Emeryta Wojskowego w Warszawie oraz do Kombatantów Domu Pomocy Sp...

IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych

IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych

22 marca 2024 roku, w Kolbuszowej, odbył się IX Wojewódzki Przegląd Musztry Klas Mundurowych, w którym wzięli udział nasi uczniowie z klas OPW wraz z opiekunem p. Markiem Barą. Pierwsze miejsce zajęli uczniowie z ...

Konkurs żywieniowo – dietetyczny

Konkurs żywieniowo – dietetyczny

26 marca w naszej szkole odbyła się I edycja konkursu żywieniowo – dietetycznego na temat zdrowego żywienia człowieka. Konkurs poprowadziły uczennice z kl. IV tiż Aleksandra Filar i Wiktoria Szczerba pod opieką pani ...



II Szkolny Konkurs Kulinarny

II Szkolny Konkurs Kulinarny

Kolorowe, apetyczne i pachnące smakowicie potrawy przygotowali uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych w ramach konkursu, który odbył się 21 lutego w naszej szkole. Uczestnicy z klasy II i III zmierzyli się z trudnym zadaniem, jakim było przygotowanie zup i deserów. Organizatorem konkursu była pani Elżbieta Sokołowska, która służyła radą i udzielała wskazówek. Młodzi kucharze przyrządzili zupy kremy o smaku czosnkowym i brokułowym, oraz zupę grzybową z serkiem topionym i rosół z królika. Następnie zaserwowali pięknie wyglądające desery: mus pomarańczowy, panna cotte i tiramisu. Jury w składzie :pani Grażyna Patelska, Iwona Cetnarowicz- Rzońca i ksiądz Jacek Pasela doceniło wyborny smak potraw przyznając uczestnikom konkursu kulinarnego następujące miejsca:

  • I miejsce – Dorota Dranka kl. III TŻ i Przemysław Zgrzebieniowski kl. II TŻ
  • II miejsce zajęli: Agnieszka Brągiel, Weronika Wójcik i Piotr Kosiek z klasy II TŻ.

Wszyscy uczestnicy konkursu dostali dyplomy i upominki – akcesoria kuchenne. Gratulujemy i życzymy dalszych kulinarnych sukcesów!

Kółko dziennikarsko - fotograficzne

11 marca 2014

Brak komentarzy

Dodaj komentarz

Weryfikacja

*Twój komentarz zostanie opublikowany po weryfikacji. Prosimy o cierpliwość!