II Szkolny Konkurs Kulinarny
Kolorowe, apetyczne i pachnące smakowicie potrawy przygotowali uczniowie technikum żywienia i usług gastronomicznych w ramach konkursu, który odbył się 21 lutego w naszej szkole. Uczestnicy z klasy II i III zmierzyli się z trudnym zadaniem, jakim było przygotowanie zup i deserów. Organizatorem konkursu była pani Elżbieta Sokołowska, która służyła radą i udzielała wskazówek. Młodzi kucharze przyrządzili zupy kremy o smaku czosnkowym i brokułowym, oraz zupę grzybową z serkiem topionym i rosół z królika. Następnie zaserwowali pięknie wyglądające desery: mus pomarańczowy, panna cotte i tiramisu. Jury w składzie :pani Grażyna Patelska, Iwona Cetnarowicz- Rzońca i ksiądz Jacek Pasela doceniło wyborny smak potraw przyznając uczestnikom konkursu kulinarnego następujące miejsca:
- I miejsce – Dorota Dranka kl. III TŻ i Przemysław Zgrzebieniowski kl. II TŻ
- II miejsce zajęli: Agnieszka Brągiel, Weronika Wójcik i Piotr Kosiek z klasy II TŻ.
Wszyscy uczestnicy konkursu dostali dyplomy i upominki – akcesoria kuchenne. Gratulujemy i życzymy dalszych kulinarnych sukcesów!
Kółko dziennikarsko - fotograficzne
Brak komentarzy